Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

miercuri, 15 mai 2013

UNIFICAREA DREPTEI..prin Alianta D.A... P.N.T.C.D - FC - (ROMANIA LIBERALA - MISCAREA POPULARA)


Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, lanseaza un apel catre Miscarea Populara si Romania Liberala de a intra impreuna cu partidul sau si Forta Civica intr-o coalitie care sa promoveze candidati comuni la europarlamentare si sa sprijine un singur candidat pentru prezidentiale.

Romania Liberala se lanseaza luni, printre membrii fondatori numarandu-se liberalii Calin Popescu Tariceanu si Andrei Chiliman. Invitat la ceremonie, Aurelian Pavelescu va milita pentru ca noua structura sa adere la o larga coalitie a formatiunilor de dreapta, ce ar urma sa mai cuprinda Miscarea Populara, PNTCD si Forta Civica.

"Trebuie sa existe o coalitie care sa grupeze si Miscarea Populara si Romania Liberala si Alianta DA pentru ca noi trebuie sa facem fata unei confruntari cu USL din punct de vedere tehnic. Structurile locale ale USL, care inseamna presedinti de consilii judetene, primari, resursele materiale de care dispun, tot acest angrenaj implicat intr-o batalie electorala a USL, nu poate fi concurat de partide mici de dreapta, fara resurse, din opozitie si fragmentate.

Structurile noastre teritoriale trebuie puse la un loc pentru a face fata unei competitii electorale inegale, de altfel. Foarte repede trebuie sa gasim o solutie pentru unificare", a declarat Aurelian Pavelescu pentru Ziare.com.

Antonescu, despre Initiativa Romania Liberala: E un soi de politica de tomberon

Liderul PNTCD crede ca Romania Liberala isi are locul in coalitia anti-USL pentru ca Tariceanu si Chiliman nu au fost de acord cu asocierea liberalilor cu PSD.

"Aceasta constructie civica (Romania Liberala - n.r.) ii reuneste in primul rand pe adversarii lui Crin Antonescu. Aceasta este o grupare care si-a pastrat o rezerva fata de asocierea cu PSD-ul", a detaliat Pavelescu.

Liderul PNTCD a facut apel la realizarea cat mai grabnica a coalitiei de dreapta, pentru ca se apropie europarlamentarele si prezidentialele.

"Trebuie sa trecem peste orgoliu, pentru a ne opune PSD in competitiile electorale care vor urma. Sunt foarte multi electori liberali care nu au agreat asocierea lui Crin Antonescu cu PSD, care trebuie sa aiba o alternativa.



Trebuie trecut peste anumite rezerve din partea unor partide de centru-dreapta care nu sunt justificate, suntem intr-o opozitie parlamentara dura si situatia in care ne afla ne obliga la colaborare, pentru a crea un pol care sa reprezinte o alternativa pentru electorat. Cea mai grava si cea mai proasta alegere este aceea a mentinerii fragmentarii dreptei. Eu sper sa existe suficienta intelepciune sa trecem peste orice fel de orgolii. Este momentul acestei coagulari, sunt doua momente electorale foarte apropiate care trebuie sa ne gaseasca uniti, europarlamentarele si alegerile prezidentiale, care sunt legate una de cealalta.

In situatia in care partidele de centru-dreapta nu gasesc solutii pentru a participa impreuna la europarlamentare, intr-o formula unificata, este foarte posibil sa existe mai multi candidati la presedintie din partea dreptei. Nu putem merge la europarlamentare divizati iar apoi sa sustinem un singur candidat", a subliniat Pavelescu.

In ce priveste PDL, Pavelescu nu crede ca este deocamdata cazul sa fie invitat sa adere la aceasta coalitie.
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, afirmă că dreapta românescă este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016, conform Mediafax.

Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că dreapta românească este, în momentul de faţă, "fragmentată, iar din punct de vedere al acţiunii politice, incoerentă", singura şansă fiind "unitatea în acţiune" a partidelor de dreapta.

"Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.

Ungureanu a spus că lista comună poate fi stabilită "fără complicaţii, pe seama unui protocol".

"Speranţa e ca dreapta să aibă măcar acelaşi număr de europarlamentari. Dacă mergem separat, în mod clar vor fi mult mai puţini, poate jumătate", a spus preşedintele FC.

Al doilea proiect pe termen scurt menţionat se referă la candidatul unic la Preşedinţia României, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta până în 2016.