Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

marți, 2 aprilie 2013

Alianta DA..Un Nou Inceput...2013...P.N.T.C.D - F.C


Constructia politica initiata de Forta Civica si PNTCD se va numi Alianta pentru Dreptate si Adevar (Alianta D.A.), anunta FC.

"In cadrul Colegiului Director al partidului, desfasurat astazi (vineri - n.red.), presedintele Mihai-Razvan Ungureanu a prezentat identitatea aliantei pe care Forta Civica urmeaza sa o constituie impreuna cu PNTCD. Numele noii constructii politice va fi Alianta pentru Dreptate si Adevar (Alianta D.A.)", mentioneaza sursa citata.

Protocolul aliantei urmeaza sa fie semnat in cadrul unei ceremonii comune a celor doua formatiuni politice, care va avea loc sambata, la Palatul Parlamentului.


"Aceasta ceremonie succede votului din forurile de conducere ale celor doua partide politice", se mai arata in comunicat.

Conform unui comunicat anterior al celor doua partide, Forta Civica si PNTCD vor semna sambata un protocol de constituire a unei aliante politice, care "sa puna bazele principalului pol de dreapta din Romania".

Potrivit sursei citate, Mihai-Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu vor supune votului forurilor de conducere ale celor doua formatiuni "constituirea unei aliante politice, avand in comun un set de principii si valori reprezentative pentru o miscare autentica de centru dreapta".

Alianta Dreptate si Adevar (D.A.) a fost denumirea aliantei dintre PNL si PD, care a candidat la alegerile din 2004.

"În Alianţa DA pot veni toţi cei care aderă la principiile de dreapta, după ce obţin semnăturile celor doi co-preşedinţi ai alianţei, respectiv a mea şi a domnului Pavelescu (Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD - n.r.). Deocamdată nu putem vorbi despre discuţii cu PDL, pentru că acest partid şi-a stabilit doar preşedintele, nu şi structurile decizionale", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov.
El a mai spus că Mişcarea Populară reprezintă "o continuare a Iniţiativei Civice de dreapta", care ulterior s-a transformat în Forţa Civică.
"Nu de paternităţi duce lipsă România, ci de reprezentativitate reală la nivelul cetăţenilor. În acelaşi timp, ţara noastră are un handicap de unitate. Este nevoie de o coeziune şi de acţiuni comune la nivelul dreptei, iar Forţa Civică şi PNŢCD au făcut un prim pas", a mai spus MRU.
De asemenea, Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a spus că, deşi Traian Băsescu are cea mai mare credibilitate printre susţinătorii de centru-dreapta, formaţiunea pe care o conduce nu i se va subordona niciodată.
"Preşedintele României Traian Băsescu este personalitatea cu cea mai mare credibilitate pentru zona de centru dreapta a politicii româneşti, dar niciodată nu i-am fost şi nu îi vom fi subordonaţi. La alegerile locale şi la cele parlamentare am fost trataţi neconvenabil", a spus liderul PNŢ-CD.
Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu s-au întâlnit, duminică, la Braşov, cu liderii organizaţiilor de tineret din ţară, pentru a pregăti constituirea organizaţiilor naţionale de tineret.

UPDATE:
Forţa Civică din Timiş şi PNŢCD-ul au spus, luni, DA. Da pentru o alianţă care a murit demult, iar acum cele două formaţiuni politice vor să o învie cu forţa. Forţa Civică bineînţeles. Practic, două partide care nu au avut nici o treabă cu fosta Alianţă DA (formată în 2004, între PNL şi PD), încearcă acum să cucerească electoratul cu brandul Dreptate şi Adevăr.
Au văzut că prinde, că brandul are succes şi au zis... de ce nu. Partidele formatoare ale alianţei la indigo din Timiş spun că vor colabora şi cu alte partide, care vor să se dea de partea lor. După părerea preşedintelui FC Timiş, Andrei Văcaru, o părere strict personală, Alianţa DA „este blocarea constituirii unei alianţe DA între PDL-ul lui Blaga şi PNL-ul lui Antonescu”. Acesta spune că existau informaţii că se doreşte acest lucru, dar FC şi PNŢCD au fost cu o săptămână mai rapizi. Practic, de acum, aleşii lcoali ai PNŢCD din Timiş vor fi şi aleşii locali ai Forţei Civice. „Alianţa Dreptate şi Adevăr este deschisă oricărei forme. Primim pe oricine, în anumite condiţii”, spune Valentin Moldovan, preşedintele PNŢCD Timiş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu